De laatste berekening van het EPB van de woning geeft me een E-peil van 56 en een K-peil van 32. Daar ben ik zeer tevreden over ,zeker als ik weet dat het deel van de verwarming er nog niet helemaal in verwerkt is alsook de Blowerdoortest die ervoor zorgt dat ik nog enkel puntjes minder zal hebben.

Vandaag artikel gelezen in de krant :

Energiezuinige nieuwbouw wordt beloond:

Een energiezuinige nieuwbouwwoning met een E-peil van max 50 kan genieten van 2 subsiedies: Van de netbeheerder krijg je een premie van minstens 1400euro. Hoe lager het E-peil,hoe hoger de premie. Daarnaast kan je ook genieten van een korting op de onroerende voorheffing. Voor bouwaanvragen vanaf 2013 met een E-peil van E50 of lager bedraagt de korting 50% gedurende 5jaar. Bij E30 of lager bedraagt de korting zelfs 100% gedurende 5jaar.

Dus zal ik proberen door die blowerdoortest uit te laten voeren en alles luchtdicht uit te voeren een E-peil te halen van <50 ! Hopelijk lukt het!

Iemand tips ?